Vallei Trail

Gelderse Vallei Trail van start           www.valleitrail.nl

Op maandag 27 juni 2011 is het nieuwe paardenpad Gelderse Vallei Trail officieel geopend. Dit pad is tot stand gekomen door de medewerking van bijna 20 grondeigenaren en gebruikers. Het bijzondere van Vallei Trail is dat het pad bijna volledig gaat over het terrein van boeren, landgoederen en andere particuliere eigenaren. De Vallei Trail start vanaf het terrein van De Singels. Onderstaande link laat de route zien.

Kaart route Vallei Trail

Vallei Trail is een route voor ruiters en menners. Het pad is 3 meter breed zodat er ook met een aanspanning goed gereden kan worden. Meer dan 80% van de route gaat over onverharde paden. Om deze paden goed begaanbaar te houden zijn er greppels gegraven, dammen gelegd en is er soms extra zand aangevoerd.

Het meest spectaculaire onderdeel van Vallei Trail is ongetwijfeld de Voorde. Een voorde is van oudsher een doorwaadbare plaats door een rivier of beek.

De beek is normaal een meter diep of meer, maar de bodem van de voorde is hoger gelegd. In de winter is de diepte van het water op de voorde 40 centimeter en in de zomer kan het 60 centimeter worden.

Het pad van Vallei Trail is ruim 7 kilometer lang en kan in twee richtingen worden gereden. Zo is er dus een mooie buitenrit van 14 kilometer mogelijk. Inmiddels is nog verder verlengd wordt en kan er een rondrit van worden gemaakt.

Zie ook een klein filmpje langs de beek:  http://youtu.be/CC3cE7XlvcY

Paardensporters kunnen voor 60 euro een jaarabonnement kopen om de Vallei Trail te gebruiken. Met een vignet dat aan het tuig wordt bevestigd is dit te herkennen. Er kunnen ook dagkaarten gekocht worden bij de Roskam in Achterveld. Mensen die met hun paard van elders komen, kunnen een de trailer parkeren bij het terrein van De Singels. Dit is het startpunt van de route.

Op www.valleitrail.nl  is meer informatie te lezen. Daar kan ook een abonnement worden afgesloten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven