Startpas

Wat is een startpas?
Met een startpas kun je deelnemen aan officiële wedstrijden. De startpas vervangt vanaf 1 januari 2012 de KNHS startkaart en startcoupons. Inschrijven zal in de toekomst alleen nog maar digitaal gebeuren via Mijn KNHS. Het grote voordeel van de startpas is dat je er onbeperkt mee kunt deelnemen aan wedstrijden. Je zit dus nooit meer zonder startcoupons. Daarnaast kun je met de startpas deelnemen aan meerdere disciplines, namelijk dressuur, springen, eventing en endurance. Voor mennen, aangespannen sport, enurance en reining is er een discipline gebonden startpas. De startpas is combinatiegebonden en aan te vragen via Mijn KNHS.
Voor combinaties die slechts vier keer per jaar of minder starten is er de mogelijkheid om een gelimiteerde startpas te kopen. Met deze pas kun je maximaal vier keer per jaar starten. De gelimiteerde startpas kan tussentijds opgewaardeerd worden naar een reguliere (onbeperkte) startpas.

Wat kost een startpas?
De startpas kost € 78,25 per jaar, een gelimiteerde startpas € 57,50. Voor pony’s kost de startpas € 57,50 en € 36,75 voor de gelimiteerde startpas. Overige tarieven (zoals mennen en aangespannen sport) zijn te vinden in de tarievenlijst.

Discipline startpassen
Voor mennen, aangespannen sport, endurance en reining is er een discipline gebonden startpas. De startpas is combinatiegebonden en aan te vragen via Mijn KNHS.
Met de reguliere startpas kun je onbeperkt starten in endurance, springen, dressuur en eventing.

Hoe schrijf ik me in voor wedstrijden?
Zonder startcoupons zal het opgeven voor wedstrijden in de toekomst alleen nog maar digitaal gebeuren. Voorlopig loopt inschrijving voor wedstrijden die na 1 januari 2012 plaatsvinden via het digitale KNHS inschrijfformulier. Voor inschrijving moet dit formulier ingevuld worden gemaild naar de wedstrijdorganisatie. Alleen dit KNHS inschrijfformulier is rechtsgeldig als inschrijfdocument ter vervanging van de startcoupon. Uiteindelijk schrijft een ruiter zich online via Mijn KNHS in voor een wedstrijd, waarmee zijn gegevens automatisch bekend worden bij de wedstrijdorganisatie. Tot die tijd kun je onderstaand de inschrijfformulieren voor de verschillende disciplines downloaden.

Hoe vraag ik mijn startpas aan?
Om aan KNHS wedstrijden te kunnen deelnemen moet je lid zijn van een rijvereniging die is aangesloten bij de KNHS. De rijvereniging kan digitaal via Mijn KNHS voor verenigingen een startpas voor je aanvragen. Zij hebben hiervoor een kopie nodig van het paardenpaspoort. In deze kopie moeten de gegevens van het paard, afstamming en het chipnummer duidelijk vermeld staan. Het chipnummer moet gedrukt of afgestempeld in het paspoort staan. Als het een aanvraag voor een startpas voor een pony betreft, moet je ook een kopie van de meetgegevens uit het paspoort afgeven.
Je kunt hierbij aangeven welke sportnaam je wilt aanhouden.
Let er hierbij op dat een paard maar onder één sportnaam in de sport mag worden uitgebracht. Een sportnaam kan alleen kosteloos worden gewijzigd bij een nieuw te vormen combinatie.
Je kunt eventueel zelf een startpas aanvragen via Mijn KNHS voor leden. Je kunt bij je rijvereniging navragen of je deze mogelijkheid hebt. Als je bent ingelogd in Mijn KNHS kun je klikken op Mijn Paarden> Sportstanden en Startbescheiden> Nieuwe startkaart aanvragen.
Je kunt een startpas per paard aanvragen via Mijn KNHS.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de startpas en bijbehorende mogelijkheden? Neem dan contact op met de KNHS servicedesk: 0577-408300 of servicedesk@knhs.nl.

Gerelateerde downloads kun je op het volgende adres vinden:

www.knhs.nl/news.asp?pCatID=19011&CatID=19011&ID=22855&style=&zoomstyle=&men=&ppCatID=)

Afmelden voor 30 november 2014
Heb je geen paard meer of maak je om een andere reden geen gebruik meer van je startpas zorg dan dat de startpas op tijd via Mijn KNHS wordt afgemeld. Tot en met 30 november kunnen afmeldingen worden doorgegeven via Mijn KNHS. Van een afmelding wordt altijd een bevestigingmail verstuurd. Het is verstandig deze voor je eigen administratie goed te bewaren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven